Optopping

Lubeckweg 2

Nieuw op te leveren hoogwaardige kantoorruimte van circa 1.200 m² in het unieke kantoorcomplex “Het Kwadraat” in Groningen.

Gelegen in het voormalige hoofdkantoor van het Dagblad van het Noorden is gevestigd het unieke kantoorcomplex “Het Kwadraat”. Sinds de start van “Het Kwadraat” circa 3 jaar geleden is gebleken dat er in de stad Groningen veel interesse is in dit moderne verzamelgebouw, waarin start-ups, scale-ups en grown-ups samen komen. Voor de verdere ontwikkeling van het verzamelcomplex is gekozen om een nieuwe verdieping boven op de bestaande 15.000 m² te plaatsen. De nieuwe verdieping zal een zeer prominente plek op het gebouw innemen, waarvandaan een mooie zichtlocatie wordt verkregen ten opzichte van de Europaweg en de zuidelijke ringweg.

In het Kwadraat zijn allerlei dagelijkse voorzieningen aanwezig als een bedrijfsrestaurant, fitnessruimte, kapsalon, schoonheidssalon etc. Mede dankzij de aanwezigheid van deze voorzieningen wordt een bijzondere dynamiek gecreëerd tussen wonen en werken. Doormiddel van de uitvoering in glas en metaal verkrijgt het geheel een zeer modern en transparant karakter. In overleg tussen huurder en verhuurder zal het gewenste opleveringsniveau worden vastgesteld. Vele gerenommeerde bedrijven zoals, o.a. De Jong & Laan, Solide Vastgoed Beheer, Timing, NDC, Voys, Spindle, Olympia, Vrijdag Online en Stichting Accare gingen u al voor in het openen van een kantoorlocatie in dit verzamelcomplex.

Parkeerfaciliteiten
Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein.

Bereikbaarheid en locatie
Kantoorcomplex ‘Het Kwadraat’ is gelegen nabij de Europaweg en onder de rook van de binnenstad van Groningen. Noemenswaardig is de ligging naast het Sontplein, met haar diverse (grootschalige) winkelketens zoals IKEA, Decathlon, Kwantum, Mediamarkt etc.

De bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Aan de Europaweg bevinden zich bushaltes, met diverse buslijnen beschikbaar die zowel dienst doen in de stad als in de streek.

Gelegen aan de op- afrit naar de zuidelijke ringweg. Vanuit de stad ook zeer goed te bereiken via de Europaweg. 

Opleveringsniveau
Het gehuurde wordt compleet nieuw en van hoogwaardige materialen opgebouwd:

 • Gespoten plafonds met akoestische demping;
 • Betonvloer voorzien van coating;
 • Klimaatklasse C;
 • Data- en stroompunten.

Overige voorzieningen en verdere indeling gaat in nader overleg met verhuurder.

Onderhoud, herstel en vervanging van bovenstaande is des huurders daar waar niet opgenomen in de algemene bepalingen en eventuele bijzondere bepalingen.

Huurprijs
N.o.t.k. 

Huurprijs parkeerplaatsen
€ 750,- per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met BTW.

BTW
Huur vrij van BTW is mogelijk! De huurprijs wordt dan vermeerderd met een nader te bepalen opslag over de huur t.b.v. de BTW-compensatie. Over de servicekosten is altijd de wettelijke BTW verschuldigd.

Servicekosten
Het verrekenbare voorschotbedrag servicekosten ten behoeve van de door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten bedraagt € 42,50 per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW. De servicekosten worden op voorschotbasis voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van werkelijk gemaakte kosten.

Levering en diensten
Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten (inclusief BTW) worden o.a. geleverd (voor zover aanwezig en van toepassing in het object):

 • Gas, Water- en elektraverbruik, inclusief vastrecht, individueel en aandeel algemene ruimten;
 • Gebruikersheffingen en Gemeentelijke belastingen etc.;
 • Onderhoud, inspecties en periodieke controle van technische installaties;
 • Verlichting algemene ruimten en buitenverlichting;
 • Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten en beglazing buitenzijde;
 • Verzorging van afvoer van huisvuil, containerhuur e.d.;
 • Onderhoud en schoonmaak buitenterrein en groenvoorziening;
 • Schoonmaak en onderhoud buitenzonwering;
 • Assurantiepremie binnen- en buitenbeglazing;
 • Centrale afvalverwijdering (huisvuil en oud papier), containerhuur e.d.;
 • De betaling van lonen, beheerskosten, belastingen en sociale lasten van personeel dat (mede) ten behoeve van het gehuurde in dienst is van verhuurder;
 • Administratiekosten van 5% over de totale kosten van leveringen en diensten en speciale voorzieningen.

Huurtermijn
Het uitgangspunt is een vijfjarige huurovereenkomst met verlengingstermijnen van telkens 5 (vijf) jaar.

Opzegtermijn
De wederzijdse opzegtermijn bedraagt 12 (twaalf) maanden voor het einde van een huurperiode

Betaaltermijn
Betaaltermijn geschiedt in overleg.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden betalingsverplichting inclusief BTW.

Huurindexering
Jaarlijks voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum op basis van het CPI- alle bestedingen afgegeven door het CBS (2015=100).

Overige condities
Standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), welke gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aangevuld met van toepassing zijnde bijzondere bepalingen.

Gebruik en bestemming
Huurder is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij de dienst Ro/EZ van de gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein 1 (Europapark). Tel: 050 – 367 81 11

Interesse in deze locatie?

Neem contact op met André Veldhuizen via:
+31 (0)50 313 7580
veldhuizen@solidevastgoedbeheer.nl