launch café

Herestraat 106

Dit unieke pand is een eyecatcher in de stad Groningen! Gelegen op de hoek van de Herestraat en Herebinnensingel ligt dit prachtige voormalige bankgebouw. Het ontwerp van dit pand werd gemaakt door architect Antonius Theodorus van Elmpt. In de volksmond is het gebouw bekend als “Van Elmpthuis”.

Wegens vertrek van het Launch Café komt dit prachtige pand in zijn geheel beschikbaar voor verhuur. Voor wat betreft de indeling van de ruimten kan nog rekening worden gehouden met specifieke wensen van de huurder. De totale oppervlakte bedraagt 1.973 m² v.v.o. verdeeld over de kelder, begane grond, eerste en tweede verdieping.

De plattegronden, geven een indicatie van de indelingsmogelijkheden. Er zijn tal van andere mogelijkheden denkbaar. Verhuurde gaat graag met een huurder in gesprek om de mogelijkheden door te bespreken.

Object
Herestraat 106, 9711 LM Groningen.

Soort
Kantoorruimte

Oppervlakte
Begane grond circa 790 m² v.v.o. waarvan 80 m² kelder;
1e verdieping circa 695 m² v.v.o. waarvan 93 m² kelder;
2e verdieping circa 488 m² v.v.o. waarvan 67 m² kelder.

Bovengenoemde metrages worden vermeerderd met een aandeel van de gemeenschappelijke ruimte in de kelder.

Parkeren
Parkeren is beperkt mogelijk op eigen terrein. Er is tevens mogelijkheid tot het huren van parkeerplaatsen in de nabij gelegen parkeergarage.

Locatie
In de binnenstad van Groningen, gelegen aan één van de belangrijkste aanloopstraten richting het stadscentrum en de centrale winkelstraat. De directe omgeving bestaat uit meerdere monumentale panden die in gebruik zijn als woning, kantoor- en/of praktijkruimte.

Bereikbaarheid
Het gebouw is per auto, openbaar vervoer, fiets goed bereikbaar. Het Hoofdstation en alle vormen van openbaar vervoer zijn op loopafstand gelegen. Bij het Hoofdstation is ook het busstation gesitueerd waar alle stads- en streekbussen en Q-liners halteplaats hebben. Per auto is het gebouw ook goed bereikbaar. De locatie is slechts op enkele autominuten verwijderd vanaf de rijkswegen A7 en A28.

Huurprijs
Begane grond: EUR 185,-
1e verdieping: EUR 155,-
2e verdieping: EUR 145,-

Opleveringsniveau
De kantoorruimtes wordt opgeleverd in nader onderling overleg tussen partijen.

Verlengingstermijn
5 jaar.
Opzegtermijn
Telkens met 5 jaar.

Huurbetaling
Per kalenderkwartaal bij vooruitbetaling.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden huur en servicekosten, vermeerderd met de BTW.

Huurprijsaanpassing Jaarlijks op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de CPI reeks CPI-Alle Huishoudens(2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS).

Aanvaarding
In overleg.

Leveringen en diensten
Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten worden in overleg met huurder vastgelegd.

Overige condities
Conform ROZ model 2015

Interesse in deze locatie?

Neem contact op met André Veldhuizen via:
+31 (0)50 313 7580
veldhuizen@solidevastgoedbeheer.nl